Qui som

L'Aula Joaquim Molas

Patrimoni Biblioteca Museu Víctor Balaguer

JMolas2
Biblioteca Molas-01
MolasTabac
fotoslaiderdalmau
fotosliderorigen

L’Aula Joaquim Molas neix arran del lliurement de la biblioteca i arxiu personal del professor Molas l’any 2012 i és fruit d’un conveni de col·laboració entre la Biblioteca Museu Balaguer i tres universitats (UB, UAB i UOC). Té per objectiu promoure el debat i l’estudi entorn la literatura i la cultura catalana en general. La Biblioteca Museu Balaguer, amb els seus fons bibliogràfics, documentals i artístics, constitueix la base idònia per a la reflexió acadèmica fora d’un entorn estrictament universitari. És per això que l’Aula Joaquim Molas convida als especialistes del ram, professors, estudiants i públic interessat a una sessió anual sota el nom genèric de Conferència de l’Aula Joaquim Molas, per fomentar l’intercanvi d’idees i la reflexió sobre una temàtica concreta.

L’any 2016, arran de la commemoració del primer any del traspàs del Dr. Molas, va produir l’exposició Atles Molas. Ordre i disjuncions en les avantguardes que posterior s’ha pogut visitar —amb títols diferents— al Palau Robert de Barcelona i al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

En un altre marc, l’Aula pretén posar a l’abast textos literaris o artístics que contribueixin a desenvolupar la recerca i el coneixement i que, en la mesura del possible, tinguin relació amb el contingut de la Biblioteca Museu Balaguer. El primer serà Quaderns Kodac d’E-C. Ricart.

Comparteix això..
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter